ER CURCUMIN NATURENS VIDUNDERMIDDEL?

Legg merke til at informasjonen på denne siden baserer seg på forskning på curcumin generelt og ikke på selve kosttilskuddet som heter “Curcumin 500mg”. Det er ikke gjort kliniske studier på dette tilskuddet spesifikt og det finnes dermed ikke dokumentasjon for at kosttilskuddet “Curcumin 500mg” har noen av helseeffektene som i studier tilskrives curcumin eller gurkemeie.

Det finnes derimot en rekke fornøyde kunder som bruker dette curcumin kosttilskuddet og virkestoffet curcumin har lenge vært antatt å være det viktigste polyfenolet i gurkemeie (Curcuma longa). Forskere har lenge trodd at curcuminer er ansvarlig for mesteparten av helsefordelene krydderet assosieres med. En aktuell problemstillinger er dog at curcumin er lite biotilgjengelig. For mange kan derfor et bredspektret gurkemeietilskudd kanskje være et bedre valg enn et curcumin basert tilskudd som “Curcumin 500mg”, som består av 95% rent curcumin.

Om kosttilskudd Curcumin 500mg

Hver tablett av “Curcumin 500mg” inneholder 500 mg curcuminoids, noe som sammen med bioperine / piperin (sort pepper ekstrakt) gjør at Curcumin 500mg er et av de sterkeste og mest biotilgjengelige gurkemeie tilskuddene på markedet som er basert på 95 prosent curcumin innhold. Kurkumin som det også er kjent som i Norge er fenolforbindelser, kurkuminoider, som gir gurkemeie krydderets karakteristiske gulfarge og mye av dens betennelseshemmende effekt.

Det er som nevnt ikke gjort studier på dette tilskuddet, men det finnes en rekke studier på curcumin tilsatt bioperine med lovende resultater. Dessverre er mange av studiene utført i testrør og garanterer dermed ingen helseeffekt hos mennesker.

Gurkemeie Supreme og økologisk gurkemeie krydder

Siden curcumin har så lavt opptak i kroppen er flere blitt tilhengere av et bredspektrede curcumin tilskudd som også inneholder gurkemeie og dermed alle virkestoffene som finnes i gurkemeie. For deg som er opptatt av dette vil vi anbefale Gurkemeie Supreme Ekstra Sterk fra Gaia Herbs. Den inneholder økologisk gurkemeie og curcumin, samt superkritisk ekstrakt fra sort pepper og gurkemeie. Her finner du den også hos Iherb (med rabatt til nye kunder): Gaia Herbs, Turmeric Supreme, Extra Strength.

Et av virkestoffene som sies å være biotilgjengelig i gurkemeie er i følge programmet Superfoods: The Real Story “termacin”. Termacin er vannløselig og tas dermed mye bedre opp i kroppen. Professoren i programmet sier å ha gjort en klinisk studie i India som viser at termacin sammenlignet med placebo gav reduksjon i betennelse hos artrosepasienter med færre smerter og bedre mobilitet i leddet. For å oppnå denne effekten må du få i deg 1.5 teskje med gurkemeie hver dag. Heldigvis er gurkemeie svært anvendelig og kan brukes i det meste. Her finner du økologisk gurkemeiekrydder.

Curcumin og betennelser, ledd og muskler

Gurkemeie, i form av curcumin, er godt kjent for sine betennelsesdempende egenskaper. Studier publisert av American Journal of Physiology viser curcumins betennelseshemmende effekt spesielt i ledd og muskler. De viser blant annet at curcumin potensielt er like effektivt som kortison og ikke-steroide betennelseshemmende medisiner (NSAIDs). Effekten skyldes sannsynligvis curcumins innvirkning på prostaglandinsyntesen.

NSAIDs er standard behandling mot smerter, stivhet og betennelser ved artritt, men kan gi alvorlige bivirkninger. Curcumin derimot kan trygt brukes av de fleste. Det er dog verdt å merke ikke alle studiene er kliniske studier og at resultatene ikke nødvendigvis kan overføres til mennesker. Til tross for usedvanlig dårlig biotilgjengelighet på curcumin generelt er gurkemeie og curcumin tilskudd noen av de mest solgte naturproduktene verden over. Også i Norge er det svært mange som sverger til curcumin sine positive egenskaper, men det finnes ingen garanti for at du vil oppleve noen av helseeffektene som tilskrives dette kosttilskuddet dersom du velger å prøve da det ikke foreligger nok kliniske studier.

Curcumin og vektreduksjon

Et måltid som inkluderer gurkemeie kan føre til mindre vektøkning enn et måltid som mangler curcumin, men ellers består av akkurat de samme ingrediensene, mener forskerne. Ifølge funnene, rapportert i fagtidsskriftet Journal of Nutrition, ser det ut til at curcumin, den viktigste curcuminoid i gurkemeie, undertrykker vekst av fettvev hos mus og fettceller fra mennesker. Dette gjør det aktive plantestoffet blant annet ved å ha en antiangiogenetisk effekt, det vil si at curcumin hindrer dannelsen av nye blodårer som gjør det lettere for fettvev å spre seg – som igjen fører til vektøkning.

Gurkemeie, hjerte-karhelse og kolesterol

Curcumin kan potensielt ha en positiv effekt på hjerte/karsystemet som omfatter senkning av kolesterolnivåene i tillegg til at kurkumin trolig hindrer blodplatene i å klebe seg sammen. For kraftig sammenklebing av blodplater er involvert i en rekke sykdommer som åreforkalkning, hjertesykdommer, astma og betennelsestilstander. Det betyr ikke at curcumin kan hindre eller bedre slike sykdommer, men at forskning indikerer at stoffer i gurkemeie kan være relevant i forhold til slike helseutfordringer.

Fordøyelse og tarm

Virkestoffer i grukemeie ser ut til å ha en rekke gunstige virkninger på fordøyelsessystemet, blant annet mot tarmgassproduksjon og betennelser som ofte kan oppstå i tykk- og endetarm. Virkestoffene ser ut til å kunne dempe tarmkramper og øke utskillelsen av fordøyelsesenzymer. Gurkemeie og curcumin øker innholdet av slimstoffer i magen og kan kanskje beskytte mot sårdannelse. Det er verdt å merke seg at gurkemeie er godkjent av tyske helsemyndigheter som behandling for fordøyelsesproblemer, primært fordi kurkumin fra gurkemeie stimulerer utskillelsen av galle fra galleblæren. Curcumin ser også ut til å ha en antiseptisk virkning og brukes blant annet mot parasitter samt bakterier, virus og sopp. Det betyr ikke nødvendigvis at kosttilskudd med curcumin gir noen som helst effekt mot bakterier, virus og sopp.

Curcumin og Alzheimer

I laboratorieforsøk er det vist at gurkemeie hindrer amyloider. Amyloider er ikke-oppløselige, fiberaktige proteinansamlinger som klumper seg sammen i hjernecellene hos pasienter med Alzheimers. Om curcumintilskudd kan redusere forekomsten av eller lindre Alzheimers sykdom er foreløpig uvisst, men det forskes på. Det foreligger ingen kliniske studier som viser at curcumin tilskudd kan ha effekt på Alzheimer etter det vi kjenner til.

Curcumin mot kreft

På samme måte som curcumin undertrykker vekst av fettvev ved å hindre dannelsen av nye blodårer viser forskning ifølge indremedisiner Alan Fjelstrup at kurkumin har tilsvarende effekt på kreftceller, som er avhengig av samme prosess for å vokse. Han sier også at kurkumin blant annet har vist lovende effekt på viruset som utløser livmohalskreft. Det betyr ikke at curcumin kosttilskudd kan ha noen som helst effekt på kreft. Det som derimot er dokumentert i en rekke studier er at ulike former for mat, ofte det som kalles “supermat”, som gurkemeie i aller høyeste grad er, kan ha en antiangiogenetisk effekt, og dermed motvirke kreft. Du kan lære mer om resultatene fra denne forskningen ved å se videoen William Li: Kan vi spise for å sulte kreft?

GODT DOKUMENTERT

De viktigste curcuminoidene i gurkemeie er curcumin, demethoxycurcumin og bisdemethoxycurcumin, som alle er kraftige antioksidanter og anti-inflammatoriske stoffer. Blant disse er curcumin best dokumentert og mest brukt. Som antioksidant er curcumin anslått å være 30 ganger så kraftig som zingeron, en antioksidant i ingefær (Zingiber officinale). Curcumins antioksidative effekt, er sammenlignbar med andre antioksidanter som vitamin C og E. Tallrike studier har vist at curcumin bekjemper frie radikaler og beskytter mot dannelse av oksidanter i kroppen. Gurkemeie synes også å fremme kroppens eget antioksidantsystem. Men til tross for at virkestoffene i gurkemeie er noen av de mest studerte bioaktive stoffene vi kjenner er dette med biotilgjengelighet en utfordring. Det er dermed ikke mulig å kunne garantere noen som helst helseeffekt av å ta kosttilskudd utelukkende basert på curcumin, selv når sort pepperekstrakt er tilsatt.

BRUKT TIL BEHANDLING I ÅRTUSEN!

I tradisjonell kinesisk medisin brukes gurkemeie til behandling av betennelser, smerter (spesielt i ledd og muskler), urinveisplager, leverforstyrrelser og skader. Gurkemeie var også kjent blant oldtidens vestlige medisinere, og den greske urtelegen Dioscorides nevnte urten i sine skrifter fra det første århundret e.Kr. Blant de urtene som er klassifisert som krydder, er gurkemeie i våre dager en av de mest utforskede med tanke på farmakologisk virkning. Finske og amerikanske forskere har i moderne tid gjort forsøk med rotter, og funnet ut at en substans i gurkemeien hindrer leverskadene som forårsakes av overdrevent alkoholinntak. Dette gir likevel ingen garanti for tilsvarende effekt hos mennesker.

Curcumin 500mg, biotilgjengelighet med sort pepper

HealthierEurope.info kan du lese mer om hvorfor curcumin og hvorfor det er så viktig å ta curcumin eller gurkemeie sammen med bioperine for å sikre at kroppen greier å ta opp potensielle virkestoffer best mulig. Biotilgjengelighet er en av de største utfordringene med virkestoffet curcumin, og hvor mye som blir tatt opp i kroppen har naturlig nok en avgjørende betydning for hvor effektivt et curcumin kosttilskudd kan være. Les mer om gurkemeie ekstraktet curcumin og finn en rekke kildehenvisninger her: www.HealthierEurope.info/gurkemeie_curcumin.php

Praktiser forbyggende helse med regelmessig bruk av effektive kosttilskudd!

Prøv Curcumin 500mg i 30 dager til halv pris, nå kun kr 149,-
Abonnementet er uten binding og kan sies opp fortløpende med siste frist 10 dager før neste sending. Denne dato finner du på din faktura. Veiledende pris er kr 311. Porto og eksp kr 39,50 tilkommer hver sending. Pakke nr 2 kommer etter ca 4 uker.

Akseptert tilbud om videre forsendelser hver 3.mnd med 20% rabatt.
Du betaler kun kr 239,- pr eske.
Totalpris inkl porto er kr 756,50

Videre forsendelser med Curcumin 500mg inneholder 3 esker = 3 mnds bruk
 

GURKEMEIE - NATURENS VINDUNDERMIDDEL

Millioner av mennesker i vår del av verden har eller får dårlig livskvalitet på grunn av inflammasjon/ betennelse i indre organer, i mage- og tarmsystemet og i ledd, bindevev og muskler med verk, smerter og funksjonsnedsettelse. Det som mangler i “regnestykket” er Curcumin, sier spesialist i indremedisin ALLAN FJELSTRUP

Selv om mange leger, terapeuter og behandlere er positive til curcumin er ikke dette det samme som kliniske studier og det er ingen garanti for effekt.

 

GURKEMEIE - ASIATISK KRYDDER

Gurkemeie (Curcuma longa) stammer fra Sør-India og Indonesia, og er siden eldgammel tid blitt brukt som smakstilsetning, som fargestoff i tekstiler og som medisin. Virkestoffene i gurke meie kalles curcuminoider, og det er disse som gir gurkemeie dens gule farge.

Karrypulver, som brukes mye i det indiske kjøkken, består i hovedsak av gurkemeie og andre krydder som koriander og bukkehorn.

 

Rabatt og tilbud: Helsekost produkter - Kosttilskudd - Urter - Kosmetikk

Returner til toppen av siden