ER CURCUMIN NATURENS VIDUNDERMIDDEL?

Med tusenvis av studier, derav over 100 kliniske, og utallige ulike kosttilskudd med gurkemeie, curcumin eller andre virkestoffer fra dette unike krydderet, for ikke å snakke om alle de fornøyde kundene verden over som tar curcumin eller gurkemeie hver dag, kan det virkelig se ut til at dette krydderet er vidunderlig.

Noen som ikke er av helt samme oppfatning er Mattilsynet. Det er noe vi fikk merke med klar beskjed om å fjerne “medisinske påstander”, hvis ikke skulle det bli dagsbøter på kr 500 hver dag. Som du sikkert skjønner har vi dermed oppdatert denne siden og fjernet mye vi mener er viktig helseinformasjon om de potensielle helsefordelene ved bruk av gurkemeie og curcumin. Vi har forøvrig ikke kommet men helsepåstander vedrørende kosttilskuddet Curcumin 500mg som du kan bestille her hos oss. Vi skrev på generell basis om gurkemeie og polyfenolet curcumin, ett av de viktigste virkestoffene i gurkemeie. Men at vi gav generell helseinformasjon ble fort for vanskelig å skjønne for Mattilsynet siden kosttilskuddet heter Curcumin 500mg.

Om kosttilskuddet Curcumin 500mg

Men nok om det, la oss ha fokus på produktet og hva som gjør det til et godt valg for de fleste som er opptatt av helse og velvære. Hver tablett “Curcumin 500mg” inneholder 500 mg curcuminoids, noe som sammen med bioperine / piperin (sort pepper ekstrakt) gjør at Curcumin 500mg er et av de sterkeste gurkemeie tilskuddene på markedet som er basert på 95 prosent curcumin innhold. Kurkumin som det også er kjent som i Norge er fenolforbindelser, kurkuminoider, som gir gurkemeie krydderets karakteristiske gulfarge og som er antatt å være årsaken til at så mange verden over sier de får god nytte av å ta tilskudd.

I tillegg til å være svært godt priset for det norske markedet inneholder også Curcumin 500mg piperine (bioperine, sort pepper ekstrakt) som i studier har vist seg å kunne øke opptaket av curcumin, noe som er avgjørende fordi curcumin i ren form knapt er biotilgjenglig og dermed ikke tas opp.

Viktig ved bruk av gurkemeie og curcumin

Det første vi må nevne er at kosttilskuddet Curcumin 500mg som så mange andre curcmin kosttilskudd kun inneholder en liten del av de potensielt bioaktive stoffene i krydderet. Forskning viser at det potensielt er gunstigere å få i seg både konsentrert curcumin og gurkemeie. Dette kan enkelt løses ved å bli ekstra flink til å bruke gurkemeie som krydder i maten, noe som både smaker godt og passer til svært mye.

Det du eventuelt må passe på da er å bruke gurkemeie i mat som også er rik på fett og la den varme seg godt sammen med sort pepper før maten serveres. Da sikrer du bedre opptak og nytteverdi for helse og velvære. Økologisk ekstra virgin kokosolje er en flott og sunn matolje å bruke sammen med gurkemeie, anbefales på det varmeste...

Noen velger også å åpne kapsler og varme pulveret i maten, Curcumin 500mg tablettene må eventuelt knuses. Søling er i tilfelle noe du bør unngå siden curcmin er fargestoffet i gurkemeie og uheldig bruk kan gi det som oversatt fra engelsk heter “gult kjøkken syndrom”, pass også på klærne.

Husk også at du ved spesifikke plager du ønsker å ta kosttilskudd for bør smøre deg med litt tålmodighet. Enten det er tilskudd eller diett bør du prøve i minst 3 måneder, kanskje opp til 6 måneder, for å se om du blir fornøyd. Hvis ikke er det kanskje mengde det står på, eller rett og slett at det du tar ikke var riktig valg for deg og din kropp.

Ved bivirkninger bør du alltid rådføre deg med kvalifisert helsepersonell. Det gjelder også om du bruker medisiner, sjekk alltid med din fagperson før du tar nye tilskudd eller gjør omfattende endringer i kostholdet.

Alternative gurkemeie produkter og økologisk curcumin

Fordi curcumin har så dårlig opptak i kroppen er flere blitt tilhengere av bredspektrede curcumin tilskudd som også inneholder gurkemeie, og dermed alle virkestoffene som finnes i gurkemeie. For deg som er opptatt av dette vil vi anbefale Gurkemeie Supreme Ekstra Sterk fra Gaia Herbs. Den inneholder økologisk gurkemeie og curcumin, samt superkritisk ekstrakt fra sort pepper og gurkemeie.

Et av virkestoffene som sies å være biotilgjengelig i gurkemeie er i følge programmet Superfoods: The Real Story “termacin”. Termacin er vannløselig og tas dermed mye bedre opp i kroppen. Professoren i programmet sier å ha gjort en klinisk studie i India som viser at termacin sammenlignet med placebo gav reduksjon i betennelse hos artrosepasienter med færre smerter og bedre mobilitet i leddet. For å oppnå denne effekten må du få i deg 1.5 teskje med gurkemeie hver dag i følge programmet. Heldigvis er gurkemeie svært anvendelig og kan brukes i det meste. Her finner du økologisk gurkemeiekrydder.

Foretrekker du å handle kosttilskudd i utlandet er Iherb en av de mest populære nettbutikkene blant nordmenn. Her kan du se deres utvalg av curcumin kosttilskudd og nye kunder vil også få rabatt når de bestiller via denne lenken: Se utvalget av curcumin tilskudd hos Iherb.

Helsefordeler ved bruk av gurkemeie og curcumin

Her må vi vise til Mattilsynet atter en gang. Vi får ikke lov til å skrive noe som de mener kan antyde at vi tillegger Curcumin 500mg medisinske påstander. Så med tusenvis av studier og over 100 kliniske studier kan vi ikke vise til noen av dem siden det tydeligvis tolkes som om vi mener produktet automatisk besitter egenskapene som forskning viser til.

Nå skal det riktignok presiseres de fleste av studiene involverer dyr og reagensrør, noe som selvfølgelig ikke lar seg overføre direkte til mennesker. Samtidig er det nok også en årsak utover en potensiell placebo effekt til at curcumin og gurkemeie er noen av de mest brukte ingrediensene helsekost og ofte de mest populære kosttilskuddene.

Svært mange studier trekker frem klare helsefordeler ved å ta curcumin eller spise gurkemeie, men en gjenganger er dårlig opptak i koppen. Ønsker du å vite om gurkemeie eller curcumin kan være et godt valg for deg eller ikke er det bare en ting å gjøre, og det er å prøve og finne ut selv hva som fungerer best for deg. Så prøv biotilgjengelig curcumin med Curcumin 500mg og del gjerne dine erfaringer med oss.

Ønsker du å vite mer om forskningen på curcmin og gurkemie finner du i skrivende øyeblikk over 20.000 treff hos PubMed.

Praktiser forbyggende helse med regelmessig bruk av effektive kosttilskudd!

Prøv Curcumin 500mg i 30 dager til halv pris, nå kun kr 149,-
Abonnementet er uten binding og kan sies opp fortløpende med siste frist 10 dager før neste sending. Denne dato finner du på din faktura. Veiledende pris er kr 311. Porto og eksp kr 39,50 tilkommer hver sending. Pakke nr 2 kommer etter ca 4 uker.

Akseptert tilbud om videre forsendelser hver 3.mnd med 20% rabatt.
Du betaler kun kr 239,- pr eske.
Totalpris inkl porto er kr 756,50

Videre forsendelser med Curcumin 500mg inneholder 3 esker = 3 mnds bruk
 

GURKEMEIE - ASIATISK KRYDDER

Gurkemeie (Curcuma longa) stammer fra Sør-India og Indonesia, og er siden eldgammel tid blitt brukt som smakstilsetning, som fargestoff i tekstiler og som medisin. Virkestoffene i gurke meie kalles curcuminoider, og det er disse som gir gurkemeie dens gule farge.

Karrypulver, som brukes mye i det indiske kjøkken, består i hovedsak av gurkemeie og andre krydder som koriander og bukkehorn.

 

Rabatt og tilbud: Helsekost produkter - Kosttilskudd - Urter - Kosmetikk

Returner til toppen av siden