NATURENS VIDUNDERMIDDEL

Curcumin er det viktigste polyfenolet i gurkemeie (Curcuma longa) og ansvarlig for helsefordelene dette unike krydderet assosieres med. Hver tablett av Curcumin inneholder 500 mg curcuminoids, noe som sammen med bioperine / piperin (sort pepper ekstrakt) gjør Curcumin 500mg til et av de mest potente og biotilgjengelige gurkemeie produktene i markedet. Kurkumin som det også er kjent som i Norge er fenolforbindelser, kurkuminoider, som gir gurkemeie krydderets karakteristiske gulfarge og betennelseshemmende effekt med mer.

Betennelser, ledd og muskler

Gurkemeie, i form av curcumin, er kanskje mest kjent for sine betennelsesdempende egenskaper. Studier publisert av American Journal of Physiology av curcumins betennelseshemmende effekt spesielt i ledd og muskler, har vist at det er like effektivt som kortison og ikke-steroide betennelseshemmende medisiner (NSAIDs). Effekten skyldes sannsynligvis curcumins innvirkning på prostaglandinsyntesen. NSAIDs er standard behandling mot smerter, stivhet og betennelser ved artritt, men kan gi alvorlige bivirkninger. Curcumin derimot kan trygt brukes av de fleste.

Curcumin og vektreduksjon

Et måltid som inkluderer gurkemeie kan føre til mindre vektøkning enn et måltid som mangler curcumin fra det gule krydderet, men ellers består av akkurat de samme ingrediensene, mener forskerne. Ifølge funnene, rapportert i fagtidsskriftet Journal of Nutrition, ser det ut til at curcumin, den viktigste curcuminoid i gurkemeie, undertrykker vekst av fettvev hos mus og fettceller fra mennesker. Dette gjør det aktive plantestoffet ved å hindre dannelsen av nye blodårer som gjør det lettere for fettvev å spre seg – som igjen fører til vektøkning.

Hjerte, kar og kolestrol

Curcumin kan ha en positiv effekt på hjerte/karsystemet som omfatter senkning av kolesterolnivåene og kurkumin hindrer blodplatene i å klebe seg sammen. For kraftig sammenklebing av blodplater er involvert i en rekke sykdommer som åreforkalkning, hjertesykdommer, astma og betennelsestilstander.

Fordøyelse og tarm

Curcumin kan ha en rekke gunstige virkninger på fordøyelsessystemet, blant annet mot tarmgassproduksjon, og betennelser som ofte kan oppstå i tykk- og endetarm. Det kan dempe tarmkramper og øke utskillelsen av fordøyelsesenzymer. Gurkemeie og curcumin øker innholdet av slimstoffer i magen og beskytter mot sårdannelse. Det er verdt å merke seg at gurkemeie er godkjent av tyske helsemyndigheter som behandling for fordøyelsesproblemer, primært fordi kurkumin fra gurkemeie stimulerer utskillelsen av galle fra galleblæren. Curcumin har også ha en antiseptisk virkning og brukes blant annet mot parasitter samt bakterier, virus og sopp.

Curcumin og Alzheimer

I laboratorieforsøk er det vist at gurkemeie hindrer amyloider. Amyloider er ikke-oppløselige, fiberaktige proteinansamlinger som klumper seg sammen i hjernecellene hos pasienter med Alzheimers. Om curcumintilskudd kan redusere forekomsten av eller lindre Alzheimers sykdom er foreløpig uvisst, men det forskes på og mange omtaler dette som en potensiell behandlingsform.

Curcumin mot kreft

På samme måte som curcumin undertrykker vekst av fettvev ved å hindre dannelsen av nye blodårer viser forskning i følge indremedisiner Alan Fjelstrup at kurkumin har tilsvarende effekt på kreftceller, som er avhengig av samme prosess for å vokse. Han sier også at kurkumin blant annet har vist lovende effekt på viruset som utløser livmohalskreft.

GODT DOKUMENTERT

De viktigste curcuminoidene i gurkemeie er curcumin, demethoxycurcumin og bisdemethoxycurcumin, som alle er kraftige antioksidanter og anti-inflammatoriske stoffer. Blant disse er curcumin best dokumentert og mest brukt. Som antioksidant er curcumin anslått å være 30 ganger så kraftig som zingeron, en antioksidant i ingefær (Zingiber officinale). Curcumins antioksidative effekt, er sammenlignbar med andre antioksidanter som vitamin C og E. Tallrike studier har vist at curcumin bekjemper frie radikaler og beskytter mot dannelse av oksidanter i kroppen. Gurkemeie synes også å fremme kroppens eget antioksidantsystem.

BRUKT TIL BEHANDLING I ÅRTUSEN!

I tradisjonell kinesisk medisin brukes gurkemeie til behandling av betennelser, smerter (spesielt i ledd og muskler), urinveisplager, leverforstyrrelser og skader. Gurkemeie var også kjent blant oldtidens vestlige medisinere, og den greske urtelegen Dioscorides nevnte urten i sine skrifter fra det første århundret e.Kr. Blant de urtene som er klassifisert som krydder, er gurkemeie i våre dager en av de best utforskede med tanke på farmakologisk virkning. Finske og amerikanske forskere har i moderne tid gjort forsøk med rotter, og funnet ut at en substans i gurkemeien hindrer leverskadene som forårsakes av overdrevent alkoholinntak.

Curcumin 500mg, biotilgjengelighet og en ny løsning

På HealthierEurope.info kan du lese mer om hvorfor curcumin har en så god effekt på ulike helseplager og hvorfor det er så viktig å ta curcumin sammen med bioperine for å sikre at kroppen greier å ta opp nok til gi en god effekt. Biotilgjengelighet er den av de største utfordringene med virkestoffet curcumin, og hvor mye som blir tatt opp i kroppen har naturlig nok en avgjørende betydning for hvor effektivt et curcumin kosttilskudd vil fungere. Her kan du lese mer om gurkemeie ekstraktet curcumin og finne en rekke kildehenvisninger, samt en ny og langt bedre løsning på opptaksevnen enn å benytte bioperine som i Curcumin 500mg: www.HealthierEurope.info/gurkemeie_curcumin.php

Praktiser forbyggende helse med regelmessig bruk av effektive kosttilskudd!

Prøv Curcumin 500mg i 30 dager til halv pris, nå kun kr 149,-
Abonnementet er uten binding og kan sies opp fortløpende med siste frist 10 dager før neste sending. Denne dato finner du på din faktura. Veiledende pris er kr 311. Porto og eksp kr 39,50 tilkommer hver sending. Pakke nr 2 kommer etter ca 4 uker.

Akseptert tilbud om videre forsendelser hver 3.mnd med 20% rabatt.
Du betaler kun kr 239,- pr eske.
Totalpris inkl porto er kr 756,50

Videre forsendelser med Curcumin 500mg inneholder 3 esker = 3 mnds bruk
 

GURKEMEIE - NATURENS VINDUNDERMIDDEL

Millioner av mennesker i vår del av verden har eller får dårlig livskvalitet på grunn av inflammasjon/ betennelse i indre organer, i mage- og tarmsystemet og i ledd, bindevev og muskler med verk, smerter og funksjonsnedsettelse. Det som mangler i “regnestykket” er Curcumin, sier spesialist i indremedisin ALLAN FJELSTRUP

Svaret er enkelt og naturlig. For å sikre deg i hverdagen, ta rent Curcumin som kosttilskudd. Det er et rimelig og enkelt tilbud til bedring av den norske folkehelsa!

 

GURKEMEIE - ASIATISK KRYDDER

Gurkemeie (Curcuma longa) stammer fra Sør-India og Indonesia, og er siden eldgammel tid blitt brukt som smakstilsetning, som fargestoff i tekstiler og som medisin. Virkestoffene i gurke meie kalles curcuminoider, og det er disse som gir gurkemeie dens gule farge.

Karrypulver, som brukes mye i det indiske kjøkken, består i hovedsak av gurkemeie og andre krydder som koriander og bukkehorn.

 

Rabatt og tilbud: Helsekost produkter - Kosttilskudd - Urter - Kosmetikk

Returner til toppen av siden